• Tel.: +421 907 500 121
  • E-mail:posonium.a.z@gmail.com

Pozsonyi városnézés

Gyalogos városnézés Pozsonyban

A gyalogos városnézés folyamán egy kellemes séta keretén belül megismerhetik Pozsony történelmi belvárosát. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez. A sétát legendák és mondák is színesítik. A belváros megtekintése kb. 2 óra, de igény szerint előkészíthetünk hosszabb ill. rövidebb városnézést is.

Buszos városnézés Pozsonyban

A buszos városnézés során megtekinthetik Pozsony azon nevezetességeit, melyek a történelmi belvárostól kissé távolabb esnek. Pozsony, mint minden nagyváros, az évek során folyamatosan változott, így a történelmi épületeken kívül lehetőségük lesz megtekinteni az újabb kor építészetét is. A buszos városnézés kb. 1 órát vesz igénybe.

Dévény várának meglátogatása

Nagyon szép kirándulási lehetőség ellátogatni a dévényi várromhoz. A várból gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és három ország határára. A várat autóbusszal és hajóval is meg lehet közelíteni.


Állatkert és Dínópark

A városnézés után érdemes ellátogatni a Pozsonyi Állatkertbe. A csaknem 1000 egyedet számláló állatállományával az ország legnagyobb állatkertjei közé sorolható. Az állatkert része a Szlovákiában egyedülálló Dínópark, amely dinoszauruszok életnagyságú modelljeinek kiállítása.