• Tel.: +421 907 500 121
  • E-mail:posonium.a.z@gmail.com

Fél- és egynapos kirándulások

Kiskárpátoki borút

A Kiskárpátok lábánál fekvő kis falvak és városok lakói már évszázadok óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkoznak. A kirándulók és borkedvelők számára ez kitűnő lehetőség, hogy megismerjék e tájegység nevezetességeit, valamint egy borkóstoló keretén belül a vidék ízletes borait.

Vöröskö vára és a Drini cseppköbarlang

Az erdővel körülvett vöröskői vár a magyar történelemben mindig fontos szerepet játszott. Híres várpincerendszerében az újabb korban több mesefilmet és filmet forgattak. A vár közelében található a Drini cseppkőbarlang, mely nyugat-Szlovákia egyedüli látogatható cseppkőbarlangja.

Révkomárom

Komárom városának nevét nevezetes történelmi események és a város híres szülöttei öregbítik. Itt látta meg a napvilágot Jókai Mór, a márciusi ifjak egyike valamint a híres operettszerző Lehár Ferenc is. Ezen kívül több nevezetességgel büszkélkedhet. Ezek közül érdemes kiemelni a híres Európa-udvart, ahol egy téren 35 ország építészeti stílusa sorakozik fel.


Bösi vizierömü

A Csallóköz szívében fekvő Bős határában található a falu nevét ismertté tevő vízerőmű, ami Szlovákia legnagyobb vízerőműve. Előzetes megrendelés esetén az „erőmű lelkét” – a turbinákat – is meg lehet tekinteni az erőmű dolgozójával.

Nyitra

Nyitra a Zobor hegy lábánál fekvő ősi település, ami már a római korban ismert volt, majd később a szlávoké lett. Már a magyarok bejövetele előtt püspöki székhely volt. A trónra igényt tartó Vazult a nyitrai várban vakították meg és öntöttek forró ólmot a fülébe.

Nagyszombat – Felvidék Rómája

Nagyszombat sok-sok templomával, valamint gazdag katolikus múltjával és jelenével méltán viseli a „Felvidék Rómája” nevet. A mohácsi vész után ide helyezték át az esztergomi érsekség székhelyét. E városban alapított egyetemet Pázmány Péter, az ellenreformáció neves személyisége.